Столичен сблъсък и нов двубой между Черно море и Лудогорец в 1/2-финалите за Купата

Локомотив София – ЦСКА 1948 и Черно море – Лудогорец са двата полуфинала в турнира за Купата на България, стана ясно от тегления днес жребий в Национална футболна база „Бояна“.

„Железничарите“ са домакини на „армейците“ в първия мач от последните четири. Тимът на Станислав Генчев достигна до тази фаза след драматичен успех над Славия с 2:1, докато воденият от Тодор Янчев състав се нуждаеше от продължения, за да пречупи съпротивата на Арда в Кърджали. „Червените“ спечелиха последния двубой между двата столични отбора с разгромното 6:0 в квартал „Надежда“.

В другия сблъсък Черно море и Лудогорец ще си дадат нова среща след зрелището в Разград преди около месец, когато шампионите на България спечелиха с 3:2, след като губеха с 1:2 до 75-та минута. „Моряците“ отстраниха на четвъртфиналите ЦСКА след успех с 2:1 на „Армията“, докато „зелените“ елиминираха от турнира Спартак Варна със същия резултат.

Черно море и Лудогорец са най-скорошните носители на трофея от четирите отбора, които останаха в тазгодишното издание. Възпитаниците на Илиан Илиев триумфираха през 2015 – година по-рано с купата ликува Лудогорец. Локо София е четирикратен победител, но за последно завоюва трофея през 1995, а ЦСКА 1948 не е достигал до финала.

Първите полуфинални срещи са на 25-27 април, а реваншите на 9-11 май. Финалът за Купата на България ще се играе на 24 май на стадион „Васил Левски“ в София, като победителят от първата изтеглена двойка в 1/2-финалите – Локомотив София – ЦСКА 1948, е символичен домакин на финала. /БГНЕС