Столична община пуска още 6 автобуса от най-висок екологичен клас по линиите към Витоша

Гласувахме финансиране и закупихме шест автобуса от най-висок екологичен клас, които да включим по линиите към планината Витоша. През последната година над четири пъти са се увеличили броят пътниците, които стигат до планината с градския транспорт по двете основни линии - 63 и 66.


По линия 66 ще бъдат оборудвани и с вело багажници.

Това заяви председателят на СОС Георги Георгиев, предаде репортер на БГНЕС.

Георгиев отбеляза, че са договорили добра цена за автобусите. "Всички автобуси са оборудвани с независими системи за известяване - гласов транспорт", уточни той.

Председателят на СОС каза, че автобусите по линия 63 ще се движат през интервал от 16 минути в събота и неделя, а през седмицата - през 30 минути. По линия 66 автобусите ще минават през 20 минути.

Общинският съветник и председател на Комисията по транспорт и пътна безопасност в Столична община Карлос Контрера посочи, че поради ситуацията с въжените линии единствено обществения транспорт осигурява нормален достъп до планината. "В следващите месеци ще положим още усилия не само по отношение подобряване разписание и достъпност, но и да поработим по излетните линии", коментира Контрера и подчерта, че основната им цел е да бъде постигната все по-добра и качествена услуга.

Заместник- кметът на София Дончо Барбалов отбеляза, че през пролетта с началото на хубавото време, гражданите ще имат възможност за допълнителен превоз до Витоша.

Новите шест автобуса ще започнат да се движат по линия 63 и 66 от следващата седмица. /БГНЕС