Столична община с готовност за борба с коронавируса

Националният щаб за овладяване на разпространението на COVID-19 ще вземе днес решение за мерките за ограничения и предпазване на гражданите, които предприемаме в София.

На този етап здравните заведения в София разполагат с нужния капацитет легла и необходимия медицински персонал, който да поеме диагностициране, изследване и лечение на граждани.

Столична община е в готовност за 72 часа, при искане от Националния щаб за овладяване на разпространението на вируса, да преобразува общинската Втора градска болница в инфекциозна.

Два положителни резултата за COVID-19 бяха установени в София. Гражданите, 66-годишна жена и 77-годишен мъж, са настанени в „Пирогов“ и са поставени под карантина. Директорът на „Пирогов“ проф. Балтов и директорът на Столичната регионална здравна инспекция д-р Пенчев предприемат всички мерки за изолация в болницата. Предприемат се всички мерки за установяване на контактните лица с пациентите, при които е потвърден коронавирус.

Столична община моли, гражданите да ограничат социалните си контакти и да продължат засилената лична хигиена. При вирусни симптоми, първо се обадете по телефона на личния си лекар и изпълнявайте стриктно неговите указания. Граждани, които нямат лични лекари, могат да се свържат по телефона със Столичната регионална здравна инспекция.

Гражданите, на които е наложена карантина, стриктно да я спазват.

Продължава засилената дезинфекция в градския транспорт, метростанциите и във всички институции, които работят с граждани.

Гражданите на София да са спокойни и да се информират от официалните източници. При допълнителни въпроси за вируса, можете да се обадите на разкрития от Министерство на здравеопазването телефон 02 807 87 57. /БГНЕС