Стотици полицаи са строени на площада в очакване на протеста (ОБНОВЯВА СЕ)

От рано сутринта площад „Независимост“ е пълен с полицаи. Те са наредени през метър по протежението на сградата на Народното събрание, бившия Партиен дом. Входът за депутати е добре уплътнен от представители на Жандармерията и техните камионетки, предаде репортер на БГНЕС.

Към 7.00 часа движението не е преустановено и то е спокойно по бул. "Дондуков“ и пл. "Батенберг“. Подлезът на Ларгото е затворен. Полицията извършва проверки на преминаващите и идващите към площада. Към 7.30 часа на площада, в „триъгълника на властта“ са само неколцина протестиращи и търговци на знамена и вувузели. По земята са налепени стикери със символи на "Велико Народно въстание II".

В 8.00 часа, когато е официалният старт на антиправителствения протест "Велико Народно въстание II" с искане за оставка на правителството, лично на премиера Борисов, оставка на главния прокурор Иван Гешев и провеждане на честни избори, обстановката е спокойна. Недоволните граждани постепенно започват да се събират.

„Велико народно въстание II” – граждани излизат на площада още по-мотивирани

Полицията извърши претърсвания в градинката на Народния театър, където бяха открити бутилки, струпани камъни. Намерени са нож, прашка, туба с неизвестна течност, торба с бутилки, пълни с течност. /БГНЕС