Стотици си взеха последно сбогом с легендата на Левски Сашо Костов - ВИДЕО

Стотици хора, сред които роднини, приятели и съотборници на големия нападател Сашо Костов му отдадоха за последно своята почит в столичния храм „Света София", предаде репортер на БГНЕС. На поклонението и опелото дойдоха легенди на Левски като Кирил Ивков, Стефан Павлов, Наско Сираков, Даниел Боримиров и други. Изпълнителният директор на Левски Павел Колев, бившият кмет на столицата Стефан Софиянски, бившият президент на Левски Тодор Батков, както и Димитър Пенев също казаха последно сбогом на Костов.

Сашо Костов бе един от най-обичаните български играчи и легенда в историята на Левски, с който е трикратен шампион и шесткратен носител на Купата на Съветската армия. Играе за „сините" в продължение на 15 г. - от 1956 до 1971 г. Единствено през сезон 1960-61 се състезава за Ботев Пловдив, когато е войник. За Левски Костов има 281 мача и 65 гола в „А" група, а за Ботев - 20 мача и 13 гола в елита. Той има и 7 мача за националния отбор с отбелязано едно попадение. Участва на Световното първенство през 1962 в Чили (в 3 мача) и на Световното първенство през 1966 в Англия (в 1 мач).

„Лошо е, че имаме много такива тъжни дни в последните месеци. Загубихме една от най-харизматичните, най-усмихнатите фигури не само в историята на Левски, а и на националния отбор и в българския футбол въобще. Той записа името си със „златни букви", така че то ще пребъде", каза по адрес на покойния Наско Сираков. /БГНЕС