Стотици ученици под карантина заради COVID-19

Ситуацията с разпространението на коронавирусната инфекция в училищата, макар все още спокойна, започва да притеснява родители и училищни управи в цялата страна. От МОН казаха, че ситуацията е под контрол и при всеки доказан случай се вземат навременни мерки, предаде репортер на БГНЕС.

В Благоевград в 5 училища има установени заразени. В Професионалната гимназия по строителство под карантина са общо 8 паралелки – от 9, 10 и 11 клас, заради учители, положителни на заразата. Днес ще бъдат тествани всички учители от гимназията. С потвърден положителен PCR-тест е и учител от Трето основно училище в града, под карантина е и класът ѝ.

Заради положителна проба на осмокласник от Езиковата гимназия "Иван Вазов" в Пловдив от днес целият клас ще бъде под карантина за 14 дни и преминава на дистанционно обучение.

160 нови случаи на COVID-19 в страната от направени 3 526 теста

Две гимназиални паралелки в Плевен също са под карантина след открити по един ученик от всяка с коронавирус. Случаите са установени с PCR тестове в 9 клас в Профилирана гимназия с преподаване на чужди езици и в 11 клас в Националното училище по изкуства "Панайот Пипков". И там обучението продължава дистанционно.

Шестима преподаватели от няколко училища във Варна също са с положителни проби за COVID-19. Под карантина са 217 ученици от 9 паралелки на ОУ "Стоян Михайловски", за тях е организирано обучение в електронна среда. /БГНЕС