Страхотни зимни салати за любителите на пресни зеленчуци

Нека поговорим за салатите - незаменим елемент от всяка трапеза и всяко хранене, който се отличава с различни билки и зеленчуци. Те имат специално място в почти всички кулинарни култури.

Въпреки че обикновено се приготвят от сурови продукти, салатите, поднесени с готвени съставки, също са популярни. Обикновено те съдържат и сосове, приготвени с олио, зехтин, оцет, лимон и други подобни съставки, за да придадат колорит на и без това вкусното ястие.

Плодовите салати често се предпочитат като лек десерт. И така, подготвихме списък с чудесни салати, в които се срещат сезонни плодове, бобови растения и различни билки. Бон апетит за тези, които продължат да ги опитват.

Нека започнем с една класика. Овчарската салата е широко разпространен вид салата на Балканите. Името ѝ се дължи на това, че е салата, приготвена от най-основните съставки, които овчарят може да намери наблизо. Въпреки че обикновено се консумира през летните месеци, тя може да се приготви през всеки сезон. Номер две е картофената салата с горчица. Следва я зимната салата от нар и броколи. Сред предпочитаните салати е тази със зеленчуци и риба тон, като и салатите с боб и консервирани зеленчуци. Разбира се, сред най-любимите основни съставки на зимните свежи салати са спанакът, ябълките и морковите./БГНЕС

Лондон / Великобритания