Стюърт Пиърс: Манчестър Сити и Ливърпул ще доминират Висшата лига в продължение на години

Бившият английски национал Стюарт Пиърс смята, че Манчестър Сити и Ливърпул ще останат далеч пред останалите отбори в Англия в продължение на години и ще продължат доминацията си от този сезон. Двата тима имат общо едва пет поражения във Висшата лига и са начело в таблицата със съответно 89 и 88 точки, като тимът от Манчестър заема първата позиция. Третият Тотнъм е с цели 18 точки зад второто място и Пиърс не вижда как тази разлика може да бъде стопена през следващите няколко години.

„Манчестър Сити и Ливърпул са далеч пред останалите отбори. Тотнъм са трети на цели 18 точки. Те загубиха 11 срещи, а това е доста в сравнение с Ливърпул, които паднаха само веднъж. Не виждам много тимове, които могат да настигнат тези два отбора през следващите няколко години. Не мисля, че имат финансовата възможност за това", каза Пиърс, цитиран от „Скай Спортс".

Бившият футболист и мениджър на Манчестър Сити коментира и евентуалната възможност Ливърпул да завърши сезона с внушителните 97 точки и въпреки това да не спечели титлата - нещо, което ще се случи, ако и Сити, и мърсисайдци спечелят трите си останали срещи. „За отбор, който играе толкова добре, те не са печелили трофей вече три години, а ще се превърнат и в четири, ако не вземат титлата. Това е много. Те не успяват да спечелят трофей до този момент, само защото Манчестър Сити са твърде добри. Ако се върнем назад с 15 години, Ливърпул щеше да е спечелил титлата още през февруари", допълни 57-годишният Пиърс. /БГНЕС