Суарес подписа с Интер Маями и се събра отново с Меси

Луис Суарес финализира преминаването си в Интер Маями за срок от една година, където ще се събере отново с бившия си съотборник в Барселона Лионел Меси. 36-годишният уругвайски нападател се присъединява към тима от Флорида, чийто съ-собственик е Дейвид Бекъм, след много успешен престой в бразилския Гремио.


Той отбеляза 17 гола и даде 11 асистенции в 33 мача за първенство, като Гремио остана на две точки от шампиона Палмейрас.

"Много съм щастлив и развълнуван да поема това ново предизвикателство с Интер Маями. Нямам търпение да започна и съм готов да работя, за да направя мечтата си да завоювам още трофеи с този страхотен клуб реалност. Оптимист съм за това, което можем да постигнем заедно с нашите амбиции. Ще дам всичко от себе си, за да донеса радостни моменти на феновете, за които чух толкова много, докато нося цветовете на Интер Маями, и очаквам с нетърпение да се събера отново със страхотни приятели и играчи. Нетърпелив съм и да се запозная с новите ми съотборници и треньори", каза Суарес в свое изявление.

Освен с Меси, южноамериканецът ще се събере в Интер заедно с още двама свои бивши съотборници в Барса - Серхио Бускетс и Жорди Алба. Носителите на Купата на Лигите подновяват официалните си мачове на 21 февруари, когато посрещат Риъл Солт Лейк в откриващия ден от новия сезон в Мейджър Лийг Сокър. Възпитаниците на Херардо Мартино ще загреят за новата кампания с контроли срещу Ал Насър, Ал Хилал, Висел Кобе и Нюелс Олд Бойс в следващите седмици. /БГНЕС