"Важно е менюто в горещото време да съдържа оптималното количество пълноценни протеини, водоразтворими витамини, минерали и по-малко наситени мазнини. От тази гледна точка лесно смилаемите леки супи са отличен избор", съветва диетологът.
Тя отбеляза, че супите могат да се консумират топли или горещи. В жегата те ще стимулират изпотяването, което има охлаждащ ефект. И все пак, ако сте в заведение е по-добре да предпочетете супи от зеленчуци като тези от спанак, коприва, киселец или гаспачо, които се консумират студени. В този случай температурата на ястието трябва да бъде стайна, но избягвайте прекалено студените храни и напитки.
„Усвояването на студени храни и напитки изисква от тялото да повиши температурата си, така че след това може да ви стане още по-горещо“, обясни Маргарита Арзуманян./БГНЕС, РИА Новости