Световният шампион Насар се цели в нови рекорди, чудесно посрещане за Карлос в София

"Абсолютно съм удовлетворен", каза световният шампион по вдигане на тежести от първенството в Ташкент, Узбекистан Карлос Насар, който бе посрещнат подобаващо при завръщането си на българска земя. Роднини, приятели и фенове приветстваха Карлос на летище "София", предаде репортер на БГНЕС. Насар се прибра от Узбекистан заедно с треньора на националния ни тим по щанги Иван Иванов и някои от другите ни състезатели. 17-годишният Насар е много щастлив от златния си медал в двубоя на въпросния голям форум, но и от световния рекорд, който записа в изтласкването.

Карлос Насар.

"Благодарен съм на треньорския ни състав, на семейството ми, на президента на българската федерация по вдигане на тежести и на всички, които са помогнали за подготовката ми. Медалът го посвещавам на семейството ми и на целия треньорски щаб", започна Насар.

"Аз този световен рекорд съм го поставял не веднъж на тренировка и се надявам в бъдеще да поставяме все повече рекорди. Надявам се на Европейското първенство, което предстои, да направя световен рекорд и в двете движения. Наистина много добре бях подготвен за Световното (Карлос даде същия сборен резултат, с който представител на Китай спечели златния медал в категория до 81 кг на Олимпиадата тази година в Токио, Япония). Това е резултат на тренировки, дисциплина", каза Карлос Насар на въпроси на БГНЕС.

Поради специфика на регламента относно квотите в щангите за Олимпиадата в Токио, Карлос пропусна визирания форум.

Световният шампион Насар подчерта, че е устремен изключително много към атака на златен медал на ОИ в Париж през 2024-а.

"Карлос реализира това, което е правил и резултатът е налице", коментира треньорът на националния ни тим по вдигане на тежести Иван Иванов, относно представянето на Карлос Насар. /БГНЕС

Категории: