Световните шампиони кацнаха в Аржентина, Меси показа купата

Световните шампиони от Аржентина се прибраха в родината си рано сутринта във вторник. Водени от своя капитан Лионел Меси "гаучосите" победиха Франция с 4:2 след дузпи на финала в Катар. Редовното време и продълженията завършиха 3:3.

Меси, който отбеляза два гола в решителния сблъсък с "петлите", беше първият играч, който излезе от самолета и вдигна високо Световната купа. Точно зад него беше селекционерът Лионел Скалони, предава АФП.

Нападателят Хулиан Алварес, блеснал в Катар с четирите си гола, беше един от следващите, които се появиха. Снимка на Меси и надпис: "Един отбор, една страна, една мечта" грееха върху опашката на самолета.

Играчите си проправиха път по червен килим до открит автобус, а на летището звучеше песента „Muchachos“ на ска групата La Mosca

Рейсът с футболистите се отправи към базата на Аржентинската футболна федерация, където новите световни шампиони ще си починат няколко часа преди същинския празник в Буенос Айрес. Хиляди фенове са задръстили улуците и автобусът се движи съвсем бавно, а играчите приемат поздравленията на множеството.

Предвидено е по-късно днес играчите да появят пред Обелиска в центъра на столицата, където ще се веселят заедно с феновете. /БГНЕС