"Светците" не се дадоха на Манчестър Юнайтед на "Олд Трафорд"

Отборите на Манчестър Юнайтед и Саутхемптън направиха равенство 1:1 в мач от 25-ия кръг на Висшата лига, игран на "Олд Трафорд". "Червените дяволи" играха силно през първите 30 минути и поведоха в резултата, но след това отстъпиха инициативата и гостите заслужено стигнаха до точката.

Домакините бяха активни в първите минути и създадоха няколко опасности за гол, като успяха да поведат в резултата в 21-та минута, когато Джейдън Санчо завърши бърза контраатака след добро подаване на Маркъс Рашфорд отдясно. Постепенно "светците" изравниха играта и на свой ред погледнаха към противниковата врата, но Давид де Хеа се отличи с две добри намеси преди почивката. В 48-та минута играчите на Ралф Хазенхютъл изравниха чрез Че Адамс, който получи топката отляво и с точен изстрел по земя преодоля Де Хеа, като вина за гола носи и Люк Шоу, който покри засадата.

В оставащите минути и двата тима имаха своите шансове да стигнат до втори гол, но вратарите бяха на своето място, а Фрейзър Форстър записа седем спасявания. В крайна сметка точките бяха поделени и Юнайтед в трети пореден мач изпусна преднина от един гол.

След този мач отборът на Ралф Рангник се изкачи до пето място в класирането с 40 точки, колкото има и четвъртият Уест Хям. Те обаче са изиграли по 24 мача, за разлика от преследвачите Арсенал (22 мача, 39 точки) и Тотнъм (21 мача, 36 точки). Саутхемптън заема 10-та позиция в подреждането с актив от 29 точки.

За Манчестър Юнайтед предстои домакинство на Брайтън във вторник, докато "светците" приемат Евертън следващата събота. /БГНЕС