Приятел на Брус Уилис съобщава мрачни новини за здравословното му състояние

Глен Гордън Карон заяви, че макар приятелят му Брус Уилис вече да не може да общува по същите начини, той знае, че Уилис е щастлив от факта, че сериалът му "Moonlighting" най-накрая ще се появи в стрийминг платформа.


Карон, който е създател на сериала, в който Уилис участва през 80-те години на миналия век, разговаря с „New York Post“ за своя приятел, когото по думите му се опитва да вижда приблизително веднъж месечно.

"Знам, че той е наистина щастлив, че сериалът ще бъде достъпен за хората", каза Карон.

"Лунна светлина", любимият на милиони зрители романтичен комедиен сериал с участието на Уилис и Сибил Шепърд в ролята на частни детективи, вече се излъчва в Hulu.

"Процесът [по пускането на "Лунна светлина" в Hulu] отне доста време, а болестта на Брус е прогресивна, така че успях да общувам с него, преди болестта да го направи толкова некомуникативен, колкото е сега, за надеждата да върна сериала пред хората", каза Карон. "Знам, че това означава много за него".

Миналата година беше обявено, че Уилис ще се оттегли от кариерата си поради проблеми с когнитивните функции. Оттогава той е диагностициран с фронтотемпорална деменция (ФТД), която е прогресивно заболяване на мозъка.

Част от трагедията на диагнозата на Уилис, казва неговият приятел е, чековарната болест едва ли е поразявала "някой, който е обичал повече радостта от живота от Уилис“./БГНЕС