Тайбе Юсеин: Гледам към Париж, искам да сбъдна най-голямата си мечта

Най-добрата ни състезателка по борба Тайбе Юсеин гледа към олимпиадата в Париж, надява се да сбъдне там най-голямата си мечта, предаде кореспондентът на БГНЕС в Благоевград. Над 800 студенти и преподаватели от университета, както и ученици и жители на Благоевград, участваха в единствената по рода си студентска олимпиада, организирана от спортен клуб Олимпикс на Американския университет в България /АУБ/.

Олимпиадата се проведе за 17-а поредна година, а участниците се състезаваха в продължение на два дни в 17 различни дисциплини като плуване, лека атлетика, баскетбол, футбол и волейбол, дърпане на въже, както и състезание за бързина и ловкост. Почетен гост и патрон на олимпиадата тази година бе носителката на бронзов медал от последните олимпийски игри Тайбе Юсеин

„За мен е огромно удоволствие да съм тук и да подкрепям такава хубава кауза, спортът е здраве, за това родителите въобще не трябва да се двоумят дали децата им трябва да спортуват“, каза Тайбе Юсеин. Относно бъдещите си планове, Тайбе Юсеин каза, че се опитва да гледа към олимпиадата в Париж, надява се да бъде здрава, за да продължи да тренира, за да сбъдне там най-голямата си мечта.

„Много ме радва, че момичета, видели как се боря, решават да тренират този спорт, който до скоро бе единствено мъжки. Боря се от 2004 година, доказахме, с успехите си женският ни отбор доказахме, че борбата не е само мъжки спорт“, категорична бе Юсеин.

Освен популяризирането на спорта, всяка година клуб Олимпикс към АУБ, подкрепя различна благотворителна инициатива. Събраните средства през годините са използвани за подпомагане на домове за деца, лишени от родителски грижи, български параолимпийски състезатели и деца в тежко здравословно състояние, а тази година официален партньор на студентската олимпиада ще бъде UNICEF. /БГНЕС

Категории: