Тайбе Юсеин спечели бронзов медал от Олимпиадата

Тайбе Юсеин спечели бронзов медал от Олимпийските игри в Токио. Юсеин донесе втори медал на България, след като победи рускинята Любов Овчарова в мача за бронза в категория до 62 килограма на женския турнир по борба в японската столица. Юсеин се представи страхотно в днешния двубой и тушира съперничката си, още преди да е изтекла една минута от срещата.

Тайбе Юсеин спечели категорично мача за бронза в категория до 72 килограма

По пътя си към олимпийското отличие Тайбе Юсеин победи бразилката Луис Нунес на осминафиналите и тушира Болортуя Курелку на четвъртфиналите, преди да бъде спряна от представителката на домакините Юкаку Кавай с 2:3 на полуфиналите.

“Много съм щастлива. Изпълних наставленията на моя треньор, да наказвам всяка нейна грешка. А иначе не съжалявам за загубата си от японката вчера – всичко направих, а тя не сбърка. Днес наистина съм щастлива, че успях да покажа това, което мога", каза Юсеин пред БНТ минути след успеха си.

По този начин България вече има два медала от Олимпиадата в Токио, след като Антоанета Костадинов спечели сребро в спортната стрелба във втория ден на Игрите. Страната ни има сигурен медал и от боксовия турнир при жените, където Стойка Кърстева ще се бие във финала в събота и вече си гарантира поне сребро. /БГНЕС