Тайгър Уудс се завръща в голфа още този месец

Легендарният голфър Тайгър Уудс, който претърпя тежки поражения по глезена си след зверска катастрофа през февруари тази година, изненадващо обяви, че ще се завърне в голф още този месец. Американецът ще участва в надпреварата PNC Championship в Орландо, Флорида, която започва на 18 декември, и то рамо до рамо със сина си Чарли.

Тайгър Уудс

"Въпреки че бе много дълга и трудна година, съм много развълнуван да я затворя с участие в PNC Championship, заедно със сина ми Чарли. Няма как да съм по-развълнуван и горд", напира Уудс в Туитър.

Наскоро носителят на 15 мейджър титли даде първото си интервю след инцидента, като разкри, че няма шанс да се завърне в голфа при предишния си график и да се бори отново да е на върха в света, но смята да участва в няколко турнира на година.

PNC Championship е отборен турнир с нетрадиционен формат, като Уудс ще има право да използва и голф количка за придвижване по игрището. Той също така ще може да си спестява по-натоварващи удари и такива от трудни позиции, като разчита на представянето на сина си в подобни случаи. /БГНЕС

Категории: