Тъмнокож е участвал в ликвидирането на последиците в Чернобил

Тъмнокож военен е участвал в ликвидирането на последиците от аварията на Чернобилската АЕЦ. Сензационното откритие, което звучи като виц, е направено от украински журналисти.

Поводът е безумният скандал около сериала на НВО „Чернобил“. Скандалджиите обвиниха авторите на изключително успешния сериал в липса на расово разнообразие, под което те разбират отсъствие на чернокожи?!?! Защитници на равните права явно не знаят, че в бившия Съветски съюз не живеят негри.

Британската сценаристка на „Чернобил“ Карла Мери Суит се опита да обясни това, но нещо не й се получи и скандалът само се задълбочи.

И тук се притекоха на помощ украинските журналисти от изданието theБабель. Те откриха тъмнокож ликвидатор, както се наричат участниците в борбата с последиците от чернобилската авария.

Мъжът се казва Игор Хиряк, роден през 1967 г. и в момента живее в град Череповце.

Той е служил в 210 потонно-мостова бригада – това е съединение на инженерните войски на Украйна, което е било базирано в Киев. В състава му е влизала частта № 75110, където е служил Хиряк. Тя е участвала в ликвидирането на последиците от Чернобилската катастрофа от април 1986 до ноември 1990 г.

През април 2016 г. Игор Хиряк е публикувал в социалните мрежи фотография от Чернобил, включително благодарствена грамота за „образцово изпълнение на дълга към Родината“. /РИА „Новости“