Тарантино се отдава на писане на книги и пиеси

В очакване на пенсионирането си след следващия все още необявен десети и последен филм, известният режисьор Куентин Тарантино сподели, че планира да продължи да пише по различни проекти по време на пенсионирането си.

„Смятам да напиша две книги и пиеса и тогава ще видя как ще продължа. Искам да направя „Омразната осморка“ и „Глутница кучета“ на сцената“, каза той в подкаста на Джо Роган.

На противопоставянето на водещия: „Но вие сте на върха на славата си“, Тарантино отвърна, „Това е идеалното време! "

Режисьорът засегна и темата със случая с известния филмов продуцент Харви Уайнстийн, който продуцира повечето филми на Тарантино и беше осъден на 23 години затвор през 2020 г., след като бе признат за виновен за изнасилване и сексуално насилие. Той заяви, че до известна степен поведението на продуцента е било известно на всички - включително на главните актьори, които са работили с него. По думите му, ситуацията с Уайнстийн го кара да се чувства „тъжен".

„Иска ми се да бях говорил с него. Иска ми се да бях седнал и да бях провел неудобния разговор“ каза Тарантино. „Не знаех за изнасилвания или нещо подобно... Иска ми се да бях му казал: „Харви, не можеш да правиш това, ще прецакаш всичко.“ Не мисля, че някой е говорил с него за това. Въпреки, че всички, които са били в орбитата му, са знаели за това... Вероятно не са знаели нищо за изнасилванията. Но бяха чували за нещата."

В момента Тарантино популяризира новия си роман от 400 страници „Имало едно време в Холивуд“, който разширява историята от аплодирания му филм. /БГНЕС