Тарханов: Щастлив съм, че се връщам в Славия

Новият наставник на Славия Александър Тарханов изрази радостта си, че се завръща в клуба след 4-годишна пауза. Днес руският специалист бе официално представен пред медиите на стадион "Славия", предаде репортер на БГНЕС.

Руснакът Александър Тарханов ще води Славия за втори път.

"Щастлив съм, че се връщам в този клуб, в който вече съм работил и мисля, че работата ми не беше лоша, чувствах се комфортно. Да, в един момент си тръгнах, след като от Висшата лига ме убедиха да го направя, но сега съжалявам за това. Не сме губили връзка с президента, с Мартин Кушев. Бях щастлив, когато Славия спечели Купата и президентът Стефанов я вдигна с тениска с лика на Путин", коментира Тарханов. "Има проблеми в отбора, има много млади футболисти, ще трябва да работим много, за да вдигнем нивото. Виждам, че и у младите, и опитните футболисти има желание и старание, така че всички ще работим, за да направим един добър отбор. Срещу Царско село отборът игра добре, но след това с Монтана бе съвсем различно. Сега гледаме причините да се случи това", допълни той. Треньорът на Славия сподели и очакванията си от мача с Левски тази неделя. "Всеки мач е като дерби, сега вече има много отбори от София. Важно е да се настроим правилно за мача, всички да сме максимално концентрирани, което го нямаше в мача с Монтана, и да покажем на терена това, което правим в тренировъчния процес", каза той. Президентът на Славия Венцеслав Стефанов също изрази радостта си от завръщането на Тарханов. "След решението на Заги да се прибере в Сърбия по семейни причини, първият човек, с когото разговарях, беше Саша Тарханов, защото първо, той обича да работи с млади футболисти второ е човек с голям опит и трето, което е много важно, той обича България и чувства Славия като втори дом. Убеден съм, че ще работим така, както и преди това, убеден съм, че талантите в Славия ще имат своя шанс, ще им бъде дадена възможност да покажат на какво са способни и, дай Боже, повече от тях да намерят място в националните гарнитури и да имат шанс да играят в сериозни клубни отбори", каза Стефанов на днешната пресконференция.

Босът на "белите" коментира и предстоящото дерби с Левски тази неделя. "Дали е Левски, дали е Етър, дали е Черно море, за всеки един мач за победа дават три точки. Иска ми се момчетата да излязат максимално мобилизирани и освободени, да изпълняват това, което искат треньорите от тях, и резултатите ще дойдат. А колкото до закачките, виждаме, че и двата клуба си имаме своите проблеми и най-добре да си решаваме проблемите, а да не гледаме в канчето на другия", сподели той. /БГНЕС