Търси се купувач за къщата от детството на Тръмп

Домът, в който Доналд Тръмп е израснал като дете в Ню Йорк, вече продаван два пъти от 2016 г. , но пак се завръща на пазара, съобщи АФП.

Но този път агенцията за недвижими имоти апелира директно към феновете на президента да купят къщата на безпрецедентната цена от 3 милиона долара и да я предложат на Тръмп като подарък.

Във вторник агенция Paramount Realty стартира набиране на средства в сайта за многобройни инвеститори с малки суми GoFundMe, призовавайки феновете на Тръмп да дадат своя принос към целта да се наберат 3 милиона долара. Ако парите бъдат събрани, къщата ще бъде дадена на отиващия си президент.

Агенцията наскоро се опита да продаде къщата, намираща се в богатия квартал Jamaica Estates в Куинс, Ню Йорк, за 3 милиона долара на класически търгове, но без успех. Но след това те излязоха със стратегията за краудфандинг, която „никога не е правена досега“, каза агентът за недвижими имоти на Paramount Миша Хагани пред AФП.

"По-вероятно е един милион хора, които обичат Тръмп, да дадат по три долара, а не богат купувач, който да извади три милиона", каза той.

Въз основа на критериите за недвижими имоти, имитацията на старинна къща с пет спални и четири бани - където Тръмп е живял до четиригодишна възраст, когато семейството се премества в по-богат дом наблизо - едва ли струва повече от 1 милион долара.

Но "нематериалната й стойност" я прави "уникална", каза Хагани.

Къщата е продадена за 2,14 милиона долара през март 2017 г., малко след като Тръмп встъпи в длъжност. И сега, когато бившият магнат на недвижими имоти е на път да напусне Белия дом през януари, купуването на къщата е "почти като благодарност или подарък за отиващите си от тези, които го обичат", обясни Хагани.

Тръмп, който промени местоживеенето си от Ню Йорк във Флорида през октомври 2019 г., не е консултиран за проекта за къщата, добави Хагани. Дори ако вече не иска къщата - въпреки че каза, че би искал да я купи, когато тя излезе в продажба през 2016 г. - феновете му не биха инвестирали за нищо: на страницата GoFundMe се посочва, че къщата ще отиде за благотворителна организация по избор на Тръмп. И ако не избере благотворителна организация, „ще направим подбор за него“, каза Хагани.

Ще захапят ли стръвта феновете на Тръмп стръвта? Точно след като GoFundMe стартира във вторник набирането на средства, по сметката се получи едно дарение от 45 долара./БГНЕС