Татяна Лолова: Изпълнявам мечтите си, без да ги мечтая

Не мечтая за нищо, направо изпълнявам мечтите си, без да ги мечтая. Това заяви пред БГНЕС любимата на поколения българи актриса Татяна Лолова, отговаряйки на въпроса за какво мечтае в делниците си.

В литературен клуб "Перото" се състоя премиерата на „Дневници & Делници“ от Татяна Лолова под съставителството и редакцията на Георги Тошев.

„Делниците са празници, защото когато е празник е много уморително, а когато е делник можеш да си отпочинеш и да се занимаеш с нещо. Днес е делник, защото не е понеделник, вторник, сряда, четвъртък, петък в това влиза, а не е събота, неделя. Така, че днес ще представим една великолепна книга. Като я гледам не мога да й се нарадвам, не мога да я нагаля и да наблагодаря на издателството, което избра такъв екип, за да направи тази хубава книга с моя лик отпред“, сподели актрисата пред БГНЕС.

Георги Тошев заяви, че Делниците на Татяна Лолова са онези стари, забравени тетрадки, които е открил преди време в нейния дом.

„Тетрадки, които носят много ценна информация за един изключително динамичен, богат и вълнуващ живот, какъвто е животът на тази актриса”, каза той.

За него е много ценен погледа към колегите и хората, с които тя се е срещала през годините, с онези забележителни творци, някои от които дори са смятани за нейни конкуренти. “Моята голяма изненада е какво точно око, колко много любов и респект към своите колеги през годините е носела и продължава да носи Татяна Лолова, защото в тези среди, а и не само в тези среди е много трудно, почти невъзможно артист да каже добра дума за друг артист, а Татяна Лолова е много искрена в своите впечатления и в своята любов към колегите си”, заяви Георги Тошев.

„Дневници & Делници“ е едновременно и дневник, и албум, посветен на публиката. Част от тиража на книгата се разпространява като колекционерско луксозно издание с автограф от любимката на публиката и включва две репродукции на рисунки и една пощенска картичка. В книгата ще прочетете нейните истински бележки, впечатления и преживявания, случили се през годините – от детството, студентството, първите роли, първата книга, получаването на наградата Аскеер. /БГНЕС