Тайбе Юсеин и Владимир Илиев са победители в "Нощта на шампионите"

Тайбе Юсеин бе определена за номер 1 на 2019 година от Спортното министерство.

Боркинята Тайбе Юсеин и биатлонистът Владимир Илиев бяха отличени за спортист номер 1 на 2019-та година в петото издание на "Нощта на шампионите" - годишните спортни награди на Министерството на младежта и спорта и Българския спортен тотализатор с парични премии от общо 215 хиляди лева.

През миналата година Юсеин спечели титла от Европейското първенство по борба и сребърен медал от Световното първенство в категория до 62 килограма, докато Илиев завоюва исторически за България сребърен медал на Световното първенство по биатлон.

Две награди бяха дадени и в категорията за Треньор номер 1 на годината - на наставничката на националния ансамбъл по художествена гимнастика Весела Димитрова и на треньора на националния отбор по вдигане на тежести Иван Иванов.

За Отбор на годината бе отличен националният ансамбъл по художествена гимнастика. Сред младите ни спортисти бяха отличени плувецът Йосиф Миладинов (до 16 години), Йоана Илиева (до 18 г.) и Божидар Андреев (до 23 г.), а номер 1 за 2019 сред спортистите с увреждания е лекоатлетът Християн Стоянов.

На церемонията тази вече беше връчено и най-високото отличие на Министерството на младежта и спорта - Венец на победителя, на заслужили български спортисти и спортни деятели: Кирил Домусчиев, Петър Попангелов, Александър Томов, Валентин Михов, Йото Йотов, Цено Ценов, Таня Богомилова, Александър Александров, Георги Аврамчев и Илия Лалов.

Всички награди от "Нощта на шампионите":

Млад спортист до 16 години - Йосиф Миладинов (плуване, треньор Стефан Миладинов)

Млад спортист до 18 години - Йоана Илиева (фехтовка, треньор Ивайло Воденов)

Млад спортист до 23 години - Божидар Андреев (щанги, треньор Пламен Братойчев)

Спортист с увреждания на България - Християн Стоянов (лека атлетика, треньор Евгени Игнатов)

Отбор на България - Национален ансамбъл по художествена гимнастика (Симона Дянкова, Лаура Траатс, Ерика Зафирова, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова, треньор Весела Димитрова)

Треньор на България - Весела Димитрова (национален ансамбъл по художествена гимнастика) и Иван Иванов (национален отбор по вдигане на тежести)

Спортист на България - Владимир Илиев (биатлон) и Тайбе Юсеин (борба). /БГНЕС