Тайната на червеното червило

Експертите обясниха защо червеното червило привлича мъжете повече от другите цветове върху устните, обясняват от „Комсомолская правда“.

Според британския психолог Жаклин Бърнс, червеното червило е издържало изпитанието на времето като най-съблазнителния цвят. То помага на жените да се чувстват по-уверени в себе си и излъчват сексапил.. „Тя може да бъде загадъчна, флиртуваща и женствена и в същото време да излъчва увереност“, обясни Бърнс. В подкрепа на думите си тя дава за пример актрисата и секссимвол на Холивуд Мерилин Монро, защото тя прави червените устни своя визитна картичка. „Самата й персона излъчваше сексуалност и игривост. Тя подчерта тези свойства само с червено червило ”, обясни експертът.

Червените устни са свързани и с нашите съвременници Риана и Гуен Стефани. Те също разчитат на крещящата сексуалност . Модният консултант Жул Станиш подчертава, че жена с устни в червено, сякаш излъчва енергия и безстрашие. Според проучване на платформата goxip.com най-популярният нюанс на червило за всички времена е Ruby Woo от марката козметика Mac. Изглежда невероятно, но седем туби от това червило се продават всяка минута в магазини по целия свят. /БГНЕС