Царско село не се даде на Ботев Враца в битката за спасение

Царско село завърши 1:1 с Ботев Враца в мача им от група Б на долната осмица в efbet Лига. Така в класирането столичани остават последни с 20 точки, на 3 зад врачани, които окупираха мястото, даващо право на плейоф за оставане в елита.

Гостите излязоха напред в резултата още във втората минута. Врачани се възползваха от грешка на Хадим Ндиае. Стражът на „царете“ подари топката на Браян Переа, който с прехвърлящ удар я прати в мрежата му. В 27-ата центриране на Венци Христов беше засечено от Крачун, който обаче прати топката в аут. Пет минути по-късно удар на Юлиан беше спасен от Ндиае.

В 37-ата минута Царско село остана с човек по-малко. Жереми Петрис влезе опасно в краката на Красимир Тодоров. Той вече беше официално предупреден, а главният съдия Иво Андреев не го пощади и му показа втори жълт, съответно червен картон.

Втората част започна с добра атака на домакините. Пламен Крумов се измъкна от защитата на врачани и отправи изстрел, който премина встрани от вратата на Красимир Костов. В 64-тата минута Антонио Георгиев от Ботев Враца също беше изгонен с втори жълт и червен картон. Подобно на Петрис, той направи ненужен фал в центъра на терена, а Иво Андреев без колебания го изгони.

Шест след това Виктор Василев излезе очи в очи с Кадим Ндиайе, но успя да го преодолее. В заключителните секунди на редовното време Костадин Ничев влезе грубо в краката на противник и подари дузпа на "царете", която бе успешно реализирана от Венцислав Христов. /БГНЕС