Циципас е аут от Ротердам след поражение от Синер

Стефанос Циципас приключи участието си на турнира от сериите ATP 500 в Ротердам, след като отстъпи на Яник Синер с 4-6, 3-6 за около час и 20 минути игра.

Яник Синер.

Мачът започна равностойно и с доминация на сервиращите, но младият италианец проби подаването на поставения под номер 1 в основната схема грък в деветия гейм, а след това успешно сервира, за да поведе в частите. Разочарован от края на първия сет, Циципас инкасира пробив на старта на втория, а след това още един в деветия гейм, с което Синер сложи точка на спора помежду им.

Италианецът изигра страхотен мач, като загуби едва три точки на първи сервис и четири на втори за целия двубой. Той не даде точка за пробив на миналогодишния финалист, приключвайки с 20 уинъра и едва шест непредизвикани грешки – за сравнение, гръцкият му опонент завърши с отрицателен баланс в статистиката – 8-12. Втората победа на Синер в седемте изиграни мача с Циципас му гарантира и четвъртфинал с ветерана Стан Вавринка.

Победителят от този четвъртфинал ще играе на полуфиналите със спечелилия изцяло нидерландския сблъсък между Талон Грикспор и Гайс Брауер. Непоставеният Брауер, 160-и в световната ранглиста, отказа четвъртия в схемата Холгер Руне при 6-4, 4-0 в своя полза. В другите два мача от последните осем Даниил Медведев играе с действащия шампион Феликс Оже-Алиасим, а първата ни ракета Григор Димитров има за съперник Алекс Де Минор. /БГНЕС