Циципас надви Медведев и остана в играта

Стефанос Циципас запази шансове да излезе от своята група във Финалите на АТП, след като победи руснака Даниил Медведев в изключително оспорван и интересен мач от турнира. Гръцкият тенисист пропусна три мачбола във втория сет на мача, но в крайна сметка спечели с 6-3, 6-7(11), 7-6(1), за да си осигури директен дуел с Андрей Рубльов за място на полуфиналите.

24-годишният Циципас бе много агресивен през целия двубой, като направи цели 45 излизания на мрежата и спечели 80 процента от тях. Медведев обаче показа типичната си издържливост, за да отрази три мачбола в тайбрека на втория сет и да го спечели с 13-11, след което имаше преднина от 5-3 във втората част и сервира за мача. Циципас намери начин да навакса изоставането и да стигне до нов тайбрек, който взе със 7-1 и затвори мача след два часа и 21 минути игра.

По този начин Циципас записа четвърта победа от 11 мача срещу Медведев, а в петък ще се изправи срещу Рубльов в спор за второто място в групата. По-рано в сряда петкратният шампион Новак Джокович записа втори пореден успех, след като се справи с Рубльов в два сета.

"Това бе много уморителен мач, радвам се, че успях да спечеля и да се насладя заедно с публиката. Горд съм от начина, по който се борих, това е страхотна победа", коментира след успеха Циципас, който е шампион на Финалите от 2019-та година.

"Беше ужасно да загубя сервиса си, когато сервирах за мача, особено на толкова бърз корт. Трябваше да играя по-добре и да сервирам по-добре", призна Медведев, който отпадна от надпреварата и в петък ще играе протоколен мач с Джокович. /БГНЕС