Циципас срещу Зверев на полуфинал в Рим

Стефанос Циципас срещу Александър Зверев на Мастърс турнира в Рим. Гъркът победи Яник Синер със 7-6(5) 6-2, за да осигури епизод №12 от съперничеството му с германеца. И двамата се намират във фантастична форма. Зверев не е загубил сет и показва най-добрия си тенис за сезона, докато Стефанос се е класирал за топ 4 във всеки клей турнир през 2022, на който е участвал.

Днес Циципас изигра един от най-силните си мачове за годината. Той завърши с 33 уинър и 18 непредизвикани грешки, имаше много висока успеваемост на мрежата и се представяше великолепно от форхенд.

Синер също изигра много добър мач, но изпусна множество възможности. Той отбеляза 28 печеливши удара, но не успя да реализира три възможности за пробив в едно от подаванията на съперника си в първия сет и още една, когато се бореше за оставане в мача при 2-5 във втория.

Циципас вече има баланс 12-3 на тази настилка през 2022 и неведнъж успя да се измъкне от трудни ситуации в мачовете си през този период. В предстоящата битка ще му е нужен именно този характер, който показва през последните седмици. /БГНЕС