Цонев: ДПС иска премахване на „златния паспорт“

"Нашата законодателна програма включва няколко основни направления. Ние подготвяме конституционни промени, като те ще включват препоръките на нашите европейски партньори", заяви в кулоарите на парламента Йордан Цонев от ДПС, предаде репортер БГНЕС.

"Позицията ни е, че най-важната битка с корупцията е отстраняването на условията за нея. Това трябва да започне от законодателството. Внесохме законопроект за премахване на инвестиционното гражданство. Така наречените "златни паспорти". Искаме от ДАНС да бъдат разглеждани всички такива случаи и да бъде обявена на обществото, за колко от тях инвестициите са фиктивни, кои са виновните лица и те да бъдат наказани. Много държа на пълна прозрачност по тази тема", заяви той.

От ДПС работят още за внасяне на Законопроект за Закона за обществените поръчки, като смятат, че подобен закон ще премахне инхаус процедурите, Законопроект за подобряване на бизнес средата, Законопроект за промени в закона за публичните финанси, законодателство в подкрепа на хората, като то ще бъде с антикризисна насоченост. Целта му е да се помогне да хората да преодолеят високите цени и зараждащата се битова криза. /БГНЕС