Цонев: Петков се провали с антикризисните мерки, бюджетът ще бъде приет

Бюджетът ще бъде приет на второ четене. Това заяви по Нова тв депутатът от ДПС Йордан Цонев.

Той отхвърли твърденията, че партията „Има такъв народ“ е свързана по някакъв начин с Движението. „Ако Слави Трифонов беше проект на ДПС, ние нямаше да позволим още миналата година да се ходи отново на избори“, каза Цонев.

По отношение на избора на управител на БНБ, той заяви, че ДПС няма да подкрепи гуверньори, които са част от кръга „Капитал“ и са близки до Иво Прокопиев.

Според Цонев в момента има липса на координация между министрите и съответно се стига до кризи.

„Правителството се проваля относно антикризисните мерки и преговорите със Северна Македония. Кирил Петков води преговори в Европа, които не са съгласувани с нас“, каза той и добави, че ДПС никога няма да застане зад някоя политическа сила, която подкрепя чужди, ненационални интереси.

Цонев коментира и така наречения български закон „Магнитски“, който се подготвя от управляващата коалиция. „Съвсем ясно е, че Асен Василев е писал укази по случая ‘‘Магнитски‘‘. Ако обаче се стигне до нови избори, ние очакваме „Продължаваме промяната“ да бъде изведена от управлението, тъй като подкрепата за нея рязко спада“, каза той. /БГНЕС