ЦСКА 1948 и ЦСКА ще си разчистват сметките във взривоопасно дерби в Бистрица

Днес ще се изиграят още три мача от 23-ия кръг на Първа лига. Славия посреща Арда от 12:00 часа. Малко по-късно Лудогорец е домакин на Черно море, а в последния двубой от неделната програма ЦСКА 1948 приема ЦСКА от 16:45 часа.

В първия мач през сезона ЦСКА победи ЦСКА 1948 с 2:1

Именно двубоят в Бистрица предизвиква най-голям интерес. Доста се изговори къде трябва да се играе дербито и дали не по-удачно да бъде преместено на "Васил Левски". Феновете на ЦСКА поискаха мачът да е на Националния стадион, БФС не сметна мача за високорисков, каквото пък бе мнението на МВР. Накрая Общината даде зелена светлина срещата да се състои на ст. "Витоша".

Домакините ще бъдат изключително мотивирани да увеличат победната си серия. Миналата седмица играчите на ЦСКА 1948 записаха най-голямата си победа в родния елит след шест безответни попадения във вратата на Локомотив София. Успехът също така сложи край на негативната серия на отбора от четири поредни гостувания без победа. Нещо повече – това бе втората последователна победа на отбора, след успеха с 1:0 над Арда Кърджали преди това. По този начин домакините останаха на третото място във временното класиране с пасив от пет точки зад втория – Лудогорец и на девет от предстоящия си опонент.

Футболистите на ЦСКА от своя страна направиха грешна стъпка в битката за трофея в родния елит. В последния кръг от надпреварата състава на Саша Илич си подели точките с отбора на Локомотив Пловдив при равенството 1:1. Дюкенс Назон даде преднина на домакините още в деветата минута на срещата. Малко преди края на първото полувреме Ерик Сорга върна “смърфовете” в двубоя. “Армейците” все пак имаха възможността да приберат пълния актив от точки, но Юрген Матай пропусна да отбележи от бялата точка. Въпреки грешния ход на “армейците” те все още се намират в серия от 11 мача без поражение – девет победи и две равенства.

В Разград са далеч от това, което сме свикнали да виждаме от тях като представяне на терена, след като през пролетния полусезон те записаха две победи, едно равенство и една загуба. Тази загуба дойде в последния кръг от Пирин с 0:1 у дома, като това костваше и мястото на Анте Шимунджа, който беше заменен от Ивайло Петев. Формата на варненци също е колеблива, след като след подновяването на шампионата те регистрираха две победи, едно равенство и една загуба. Тя беше в последния кръг, когато „моряците“ допуснаха домакинско фиаско от Ботев Пловдив с 1:2.

На "Овча купел" Славия ще се опита да се върне към победите след три поредни поражения. В последния си шампионатен сблъсък, възпитаниците на Златомир Загорчич отстъпиха с 0:1 на Ботев Враца, като не впечатлиха с представянето си през целия мач. Арда пък постигна три победи и загуби само веднъж след подновяването на шампионата.

Пълна програма за 23-ия кръг на Първа лига:

Петък, 10 март

Септември - Ботев Пловдив 2:1

Събота, 11 март

Пирин - Хебър 2:0

Спартак Варна - Локомотив София 1:2

Левски - Ботев Враца 2:0

Неделя, 12 март

12:00, Славия - Арда

14:15, Лудогорец - Черно море

16:45, ЦСКА 1948 - ЦСКА

Понеделник, 13 март

17:30, Локомотив Пловдив - Берое. /БГНЕС