ЦСКА 1948 спря Лудогорец в Разград

Отборът на Лудогорец допусна грешна стъпка в битката с ЦСКА за първото място в Първа лига, след като направи равенство 1:1 у дома срещу ЦСКА 1948 в мач от 18-ия кръг на първенството. В Разград домакините доминираха в голяма част от мача, но в крайна сметка трябваше да се задоволят само с точка.

Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа

Още в 17-та минута Каули Оливейра изведе "орлите" напред с удар с глава след центриране отдясно, но впоследствие голът бе отменен заради много тънка засада на Матиас Тисера в по-ранен етап от атаката. Играчите на Анте Шимунджа продължиха с натиска си и той даде резултат чак в 76-та минута, когато Бърнард Текпетей се разписа със силен изстрел с левия крак, който не остави шансове на Даниел Наумов. "Армейците" намериха сили да отговорят в 84-та минута, когато Радослав Кирилов преодоля Серджио Падт с изключително прецизен прехвърлящ удар. В оставащите минути възпитаниците на Любослав Пенев удържаха на масирания натиск на Лудогорец и в крайна сметка си тръгнаха с точка от Разград.

По този начин Лудогорец вече има 39 точки, пет по-малко от лидера в класирането ЦСКА, който е изиграл два мача повече. ЦСКА 1948 заема трето място в подреждането с 36 точки и равен брой мачове с ЦСКА.

В ранния мач от следобеда Берое победи Локомотив София с 2:1 у дома. За "зелените" това бе втори пореден успех под ръководството на Николай Киров, след който тимът има 19 точки на 11-то място, докато "железничарите" са на осма позиция с 26 точки. /БГНЕС