ЦСКА гостува в Кърджали в търсене на увеличаване на аванса си на върха

Два мача днес дават начало на 16-ия кръг в Първа лига. Пирин Благоевград посреща Локомотив Пд от 16:15 часа, докато ЦСКА гостува на Арда от 18:30 часа в Кърджали.

Маурисио Гарсес вкара хеттрик при победата на "армейците" с 3:0 в първия мач между двата тима.

„Червените“ са лидери в класирането с актив от 34 точки, на две пред втория и шампион Лудогорец, който е с мач по-малко. След като загубиха именно от „зелените“ с 1:2 в Разград, възпитаниците на Саша Илич взеха три поредни мача без допуснат гол, вкарвайки общо девет попадения на Хебър, Ботев Пд и Ботев Враца. Арда на Александър Тунчев се представя стабилно от старта на кампанията, като заема девето място в подреждането с 23 точки и може да се доближи до топ 4 при успех. Кърджалийци имат само една загуба в последните си шест шампионатни срещи – от Локомотив Пд с 0:1, но направиха цели пет равенства в тях, включително в последните си три мача.

По-рано през деня, Пирин приема Локо Пд в Благоевград. Двубоят ще бъде официален дебют за новия старши треньор на „орлетата“ Христо Янев. Тимът е предпоследен в таблицата с едва осем точки, като не е печелил в последните си шест мача за първенство, а единствената победа през кампанията дойде преди тази негативна поредица – успех над Ботев Враца с 2:1 у дома. Локомотив Пд на Александър Томаш е на другия бряг на емоциите, като е четвърти в подреждането с 29 точки и ще търси доближаване до лидерите.

„Смърфовете“ измъкнаха точка от гостуването на Левски в последния кръг. Тимът ще търси победа в Благоевград преди тежките сблъсъци с ЦСКА и Лудогорец на „Лаута“.

Пълна програма за 16-ия кръг в Първа лига:

Петък, 28 октомври:

16:15, Пирин – Локо Пд

18:30, Арда – ЦСКА

Събота, 29 октомври:

15:00, Черно море – Локо София

17:30, Левски – ЦСКА 1948

Неделя, 30 октомври

12:45, Славия – Спартак Варна

15:15, Хебър – Ботев Пд

17:45, Лудогорец – Септември

Понеделник, 31 октомври:

17:30, Ботев Враца – Берое. /БГНЕС