ЦСКА и Арда се срещат пред трибуни на 50% заетост

50% от капацитета на Националния стадион „Васил Левски” ще бъде отворен за футболните запалянковци за утрешния мач между отборите на Арда и ЦСКА. Това стана ясно след проведената днес среща между служебния здравен министър и представители на футболните отбори, предаде репортер на БГНЕС.

Пламен Марков бе видимо доволен след срещата с министъра на здравеопазването

В понеделник стана ясно, че един от тарторите на Сектор "Г" Иван Велчев–Кюстендилеца и хора от ръководството на ЦСКА ще се срещнат днес с министъра на здравеопазването д-р Стойчо Кацаров. Велчев увери, че ако получат разрешение, ще направят бърза организация за разпространение на билетите. Първоначално Професионалната футболна лига (ПФЛ) отпусна общо 4 000 билета за привържениците на ЦСКА и Арда за финала в турнира за Купата на България – по 1 000 души на сектор. От ЦСКА обаче на няколко пъти изразиха негодуванието си от малкия брой пропуски за спора за трофея. Срещата на Националния стадион „Васил Левски“ е в сряда, 19 май, от 19:30 часа.

"Чудесен резултат. По общо виждане, на нас като ръководство на ЦСКА, на фенската организация, на всички желаещи да посетят мача, включително на Министерството на здравеопазването, се взе решение да бъде отворен капацитетът на стадиона с 50% от възможностите. Така че ние сме удовлетворени, искам да благодаря на служебния министър на здравеопазването за този компромис, за този жест. Надявам се, че няма да разочароваме това доверие, което ни се гласува и най-вече се радвам за хората, които ще могат да посетят тази среща, защото има един много сериозен интерес от страна на всички наши фенове както от София, така и от провинцията. Силно се надявам разпространението на билетите да се организира бързо, ще контактуваме много бързо с ръководството на Професионалната футболна лига и билетите да може най-бързо възможно да бъдат в мрежата за продажба. Смятам, че Лигата ще успее да се справи, защото има 24 часа, които са на разположение. Билетите ще бъдат продавани вероятно и по касите на "Васил Левски, така че ние като клуб няма да имаме ангажимента за разпространението на останалата част от билетите. Надявам се обстановката в отбора да е по-спокойна след утрешния мач", заяви изпълнителният директор на ЦСКА Пламен Марков. /БГНЕС