ЦСКА и Бодьо/Глимт не се победиха в София

Отборите на ЦСКА и Бодьо/Глимт направиха равенство 0:0 в мач от груповата фаза на турнира Лига на конференциите, игран на Националния стадион "Васил Левски" в София. Тимът на Стойчо Младенов търсеше победата над норвежкия си съперник след тежката загуба от Рома в първия си мач от група С, но в крайна сметка остава с една точка след две изиграни срещи.

"Червените" бяха по-активни през първата част, а най-доброто положение пред домакините се откри пред Греъм Кери, който стреля опасно от фал, но вратарят на гостите отрази удара му. След почивката по-добрите шансове бяха за Бодьо/Глимт, но вратарят на ЦСКА Густаво Бусато се намеси решително срещу Солбакен, а и Георги Йомов се отличи с важна намеса в защита. В 93-та минута Ботхайм отбеляза гол с глава за норвежците, но попадението бе отменено заради нарушение срещу Иван Турицов. В крайна сметка до голове не се стигна и двата тима поделиха точките.

По този начин ЦСКА спечели първата си точка в груповата фаза на Лига на конференциите и се изкачи до трето място в групата пред украинския Зоря, който загуби гостуването си на Рома с 0:3 и остава без точка. Италианският гранд води в класирането с пълен актив от шест точки, а Бодьо/Глимт заема втората позиция с четири точки.

В следващия си мач на 21 октомври ЦСКА посреща Зоря в София от 22:00 часа, докато Бодьо/Глимт е домакин на Рома. /БГНЕС