ЦСКА и Левски си спретнаха зрелище с осем гола и дузпи в благотворителен мач

ЦСКА и Левски си спретнаха зрелище с осем гола и дузпи в благотворителен мач под надслов “Обединени в грижа за мъжкото здраве”, предаде репортер на БГНЕС. Двубоят беше организиран по инициатива на Аджибадем Сити Клиник. Въпреки че срещата бе с приятелски характер, двата тима, които бяха съставени от специалисти в различни области на медицината и едни от най-популярните лица на грандовете, демонстрираха завиден хъс и спортна злоба. Редовните 60 минути завършиха при резултат 4:4 и се наложи дербито да бъде решено след дузпи. "Сините" бяха по-точни като вкараха четири от шестте си наказателни удара. За съперника им се разписа само помощникът на Саша Илич - Милорад Пекович. Треньорът на вратарите в Левски - Георги Стоянов, се превърна в герой за тима си, след като парира няколко удара от бялата точка.

За Левски играха Даниел Боримиров, Милан Коприваров, Станислав Ангелов-Пелето, Емил Ангелов, Георги Стоянов, Георги Коруджиев и Димитър Андонов.

„Радвам се и благодаря на организаторите за поканата. Получи се малък празник. Доста емоционален мач, с който приканваме мъжкото съсловие да си прави профилактични прегледи. Не бива да има компромиси със здравето. Разбира се, че е хубаво и ние откликваме на всяка инициатива. Тук резултатът не е важен. Създадохме приятно настроение на хората, както и на вас, журналистите. Важно е, че отправихме едно послание към мъжкото съсловие. Виждаме в какъв свят живеем – на първо място е здравето", обяви председателят на Управителния съвет на "сините" – Даниел Боримиров.

ЦСКА пък бе представен Саша Илич, Милорад Пекович и бившият вратар на тима Ивайло Иванов-Пифа, а на треньорската пейка седяха легендарните Димитър Пенев и Георги Велинов. Самият Илич бе причината да се стигне до дузпи, след като асистира за изравнителния гол за 4:4.

Изпълнителният директор на "червените" Филип Филипов също присъства на събитието, както и синът на Гриша Ганчев - Данаил.

"Саша Илич спокойно може да играе в ЦСКА в момента. Днес показа много добра кондиция и футболни качества. Получи се хубав мач с хубави голове, видяха се атрактивни изпълнения. Тази инициатива е много полезна - да информира мъжете да обърнат по-голямо внимание на здравето си. Да ходят на профилактични прегледи особено след една възраст", коментира Филипов пред медиите.

Срещата се игра на култовата за българския футбол дата 17 ноември. Точно преди 29 години българският национален отбор победи Франция с 2:1 на "Парк де Пренс" и се класира за Мондиал'94, където финишира четвърти.

Днешният двубой се игра при затворени врати по желание на организаторите.

Инициативата е част от информационната кампания „Обединени в грижа за мъжкото здраве“ на Аджибадем Сити Клиник и е посветена на Месеца на мъжкото здраве – ноември. А, голямата цел - да се провокират мъжете към по-чести профилактични прегледи, тъй като в повечето случаи здравословните проблеми, засягащи мъжете, не се диагностицират навреме. Причината е страхът от преглед. Данните показват, че ракът на простатата е един от най-често диагностицираните в България. Той често се развива без симптоми и най- сигурният начин за благоприятен развой на заболяването са редовните прегледи при уролог и профилактичните изследвания. Препоръчва се всички мъже над 50-годишна възраст да бъдат преглеждани поне веднъж годишно от уролог, а тези с фамилна обремененост да започнат с редовните прегледи от 45-годишна възраст. Аджибадем Сити Клиник полага непрестанни усилия, за да повиши осведомеността за здравословните проблеми, засягащи мъжете. Ето защо с тази инициатива Аджибадем Сити Клиник, заедно с отборите на ЦСКА и Левски цели да привлече обществения интерес към регулярните прегледи и навременната превенция, както и да постави въпроса за личната отговорност към собственото здраве и излизането от зоната на комфорт. /БГНЕС