ЦСКА и Локо Пд откриват програмата на 1/4-финалите за Купата

ЦСКА приема Локомотив Пд в първи четвъртфинален сблъсък от турнира за Купата на България по футбол. Срещата на стадион „Българска армия“ е днес, 1 март, от 17:30 часа.

„Червените“ са действащи шампиони в надпреварата, след като спечелиха последното издание на надпреварата след успех над Арда с 1:0. Двата отбора играха един срещу друг във финала на съревнованието през 2020, когато „смърфовете“ ликуваха след изпълнение на дузпи. ЦСКА влиза в срещата в серия от две поредни победи след издънката на старта на втория полусезон с Локомотив София. Отборът надигра последователно Славия и Ботев Враца съответно с 3:2 и 4:0, като е на четири точки от водача в класирането Лудогорец.

Локомотив Пд, от своя страна, спечели домакинството си на Царско село с 1:0, след като преди това бе отстъпил на Левски с 1:2 като гост. Играчите на Александър Тунчев вече победиха „армейците“ на техен стадион през кампанията след страхотен успех с 3:1 след хеттрик на Георги Минчев, който напусна клуба през зимата.

В останалите три четвъртфинала, Левски играе със Септември, а Лудогорец има за съперник Монтана, като и двете срещи са в сряда, докато Славия приема Берое в последния сблъсък от 1/4-финалите в четвъртък.

Пълна програма от 1/4-финалите за Купата:

1 март, 17:30 – ЦСКА – Локомотив Пд

2 март, 14:30 – Монтана – Лудогорец

2 март, 17:30 – Септември – Левски

3 март, 17:30 – Славия – Берое. /БГНЕС