ЦСКА и Лудогорец с последни мачове в евротурнирите

Отборите на ЦСКА и Лудогорец ще изиграят последните си мачове от европейските клубни турнири тази вечер. От 19:45 часа "червените" посрещат италианския гранд Рома на Националния стадион "Васил Левски" в двубой от груповата фаза на Лигата на конференциите, а от 22:00 часа Лудогорец е домакин на датския Мидтиланд в заключителната си среща от Лига Европа.

ЦСКА ще се изправи срещу Рома за четвърти път в рамките на малко повече от година

ЦСКА има само една точка от досегашните си пет мача в групата и ще се опита да завърши по позитивен начин. "Ние почти нямахме време да работим примерно едноседмичен цикъл, където да имаме спокойствието и времето да тренираме по отделни компоненти от играта. Хитростта на терена идва от индивидуалните качества на футболистите. За нас отсъствието на Кери и Варела е сериозен игрови проблем. Имаме опции и вярвам, че ще се справим по-добре, отколкото в Рим", заяви треньорът на "армейците" Стойчо Младенов.

Лудогорец също е с една точка и ще търси успех срещу Мидтиланд. "Мачът с Мидтиланд е за престиж. Само една точка имаме, което не отговаря на нашите амбиции. Целта ни сега е да завършим кампанията с победа. Досега в двубоите от Лига Европа, които изиграхме, само Брага ни надигра. Звезда ни би два пъти, но не бяхме надиграни от тях. Искам срещу Мидтиланд да реализираме головите положения, които създадем“, каза наставникът на "орлите" Станислав Генчев.

Програма на българските отбори в четвъртък:

19:45, Лига на конференциите, София, ЦСКА - Рома

22:00, Лига Европа, Разград, Лудогорец - Мидтиланд. /БГНЕС