ЦСКА и ЦСКА 1948 се срещат в дерби с високо напрежение

Отборите на ЦСКА и ЦСКА 1948 ще се изправят един срещу друг в дербито от осмия кръг на Първа лига днес от 20:30 часа. Тимът на Саша Илич ще посрещне лидера в класирането на стадион "Българска армия" в двубой, в който залогът е по-голям от три точки.

Съперничеството между двата клуба е по-изострено от всякога, след като "армейските" легенди Любослав Пенев и Стойчо Младенов започнаха работа в ЦСКА 1948, което предизвика гнева на част от "червените" фенове. "Мачът на 29.08 не е сведен до просто футбол. Това е мач срещу съперник, в чийто арсенал от оръжия са единствено парите и манипулацията. Манипулация, за която мълчахме твърде дълго. Този път нека заедно и ясно извикаме, че ЦСКА е само един", обявиха от "Българска армия".

От своя страна треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев призна, че очаква провокации по време на срещата. "Не е изключено да има провокации и аз съм наясно откъде идват те, идват от един човек и неговото обкръжение. Мен ме интересува терена, футболната част, как ще се противопоставим, как ще играем, анализ на противника, как ние ще изиграем мача", каза Пенев на пресконференция преди двубоя.

След седем изиграни мача ЦСКА 1948 е на върха в класирането на Първа лига и ще се опита да защити позицията си срещу ЦСКА, които са с четири точки по-малко, но и са изиграли два мача по-малко.

В ранния мач в понеделник Черно море посреща Лудогорец от 18:00 часа.

Пълна програма за осмия кръг в Първа лига:

Петък, 26 август:

Ботев Пд – Септември София 3:1

Берое – Локомотив Пд 2:0

Събота, 27 август:

Арда – Славия 1:0

Локомотив София – Спартак Варна 3:2

Неделя, 28 август:

Хебър – Пирин Благоевград 0:0

Ботев Враца – Левски 0:2

Понеделник, 29 август:

18:00 часа, Черно море – Лудогорец

20:30 часа, ЦСКА – ЦСКА 1948. /БГНЕС