ЦСКА излезе еднолично на върха след рутинна победа във Враца

ЦСКА стигна до комфортен успех при гостуването си на Ботев Враца с 4:0 в мач от 15-ия кръг на Първа лига. На стадион "Христо Ботев" в северозападния град, пред погледа на бившия футболист и на двата отбора Мартин Петров, "червените" демонстрираха класата си и закономерно се поздравиха с трите точки.

Тибо Вион (л) се отчете с асистенция за първия гол на Марселино Кареасо.

"Армейците" поведоха още в седмата минута на срещата. Дюкенс Назон бе фаулиран в центъра на терена, главният съдия Васимир Ел-Хатиб даде авантаж, а Тибо Вион получи пас на фланга. Французинът центрира в наказателното поле, където Марселино Кареасо отбеляза дебютния си гол с екипа на ЦСКА. Възпитаниците на Даниел Моралес опитаха на няколко пъти да затруднят вратата, пазена от рожденика Густаво Бусато, но и гостите можеха да поведат с два гола разлика, ако гредата не беше спасила капитана под рамката Красимир Костов след страхотен шут на Лазар Туфегджич. Нищо обаче не можеше да попречи на сърбина в 35-та минута, когато Назон го намери елегантно с пета и той на празна врата не сбърка за 2:0.

След почивката възпитаниците на Саша Илич логично понамалиха оборотите, но все пак стигнаха до нови две попадения. Станислав Шопов също вкара първото си попадение с червения екип в 80-та минута, реализирайки по отличен начин с левия крак. Още една от смените на "армейците" след паузата - Браян Морено, оформи крайния резултат в първата минута на добавеното време след удар от близка дистанция. В класирането ЦСКА поведе еднолично с 34 точки, с три повече от ЦСКА 1948, който е и с мач повече от Илич и компания. Ботев Враца е 12-и с 11 пункта.

В следващия кръг врачани приемат Берое, докато "червените" гостуват на Арда в Кърджали. /БГНЕС