ЦСКА измъкна ценни три точки срещу Локомотив в Пловдив

ЦСКА стигна до нова важна победа в борбата за титлата, след като се наложи над Локомотив Пд с 1:0 като гост в отложен мач от седмия кръг на Първа лига. На стадиона в парк „Лаута“ „червените“ си тръгнаха с трите точки след един-единствен точен удар по посока вратата на Динко Хоркаш.

Иван Турицов даде асистенция за победния гол на Лазар Туфегджич.

След равностойни първи минути без ситуации пред двете врати, възпитаниците на Саша Илич се добраха до преднина в резултата чрез Лазар Туфегджич. Сръбският полузащитник получи топката от Иван Турицов и на празна врата не сбърка за 1:0. Последваха силни минути за домакините, като Бирсент Карагарен имаше възможност да изравни статуквото, но не успя да се справи. В края на полувремето Туфегджич получи травма и бе заменен принудително от Браян Морено.

Втората част започна с важна намеса на стража на „армейците“ Густаво Бусато. „Смърфовете“ продължиха да натискат и бразилският вратар на столичани имаше още работа до края на двубоя, но в крайна сметка запази мрежата си суха. В края и Мено Кох напусна преждевременно срещата поради контузия, като положението, при което пострада, доведе до бурна намеса на Илич край тъчлинията и словесен спор с наставника на пловдивчани Александър Томаш. Впоследствие сръбският специалист се извини на своя колега.

ЦСКА записа пета поредна победа в елита и четвърта последователна като гост. Съставът има само едно допуснато попадение за периода – от Арда, при успеха с 3:1. „Червените“ отново дръпнаха с пет точки пред шампиона Лудогорец на върха в класирането, но „зелените“ са с два мача по-малко. Локомотив е четвърти с 30 пункта. В следващия кръг „черно-белите“ приемат Лудогорец, докато ЦСКА е домакин на Локо София. /БГНЕС