ЦСКА – Локо Пд е дербито от 1/4-финалите за Купата

ЦСКА посреща Локомотив Пд в най-интригуващия сблъсък от четвъртфиналите за Купата на България по футбол, отреди тегленият жребий след края на срещата между „червените“ и Арда, спечелена от действащия носител на трофея с 2:0.

Двубоят между армейците и „смърфовете“ е повторение на финала в надпреварата от 2020 година, когато пловдивчани ликуваха след изпълнение на дузпи. Левски и Лудогорец изтеглиха добри съперници, като ще гостуват съответно на Септември София и Левски Крумовград или Монтана – двата отбора ще определят опонента на българския шампион на 17 ноември. Последната двойка от 1/4-финалите противопоставя Славия и Берое.

ЦСКА и Локо Пд спориха за трофея през 2020, спечелен от "смърфовете" след изпълнение на дузпи.

Мачовете от последните осем в турнира ще се изиграят в една среща – изискването е домакините да разполагат с ВАР система, което означава, че Левски ще гостува на друг стадион, а същото може да сполети и Лудогорец, ако съперник е Левски Крумовград - ако той е Монтана, стадион "Огоста" разполага с ВАР система. Двубоите са насрочени за 1, 2, 3 март.

Когато продължиш напред, тогава можеш да кажеш, че жребият е добър. Падна ни се отбор, който е от втория ешелон – отбор, който заслужава уважение заради налагането на млади футболисти. Паднаха ни се противници от второто ниво на българския футбол и беше нормално Левски да бъде фаворит и да победи. Много е важно как ще се развиваме през тези 3-4 месеца и след това ще можем да говорим по-конкретно. Статистиката е хубаво нещо, но засега само я разваляме – надявам се да ставаме по-добри“, коментира жребия старши треньорът на Левски Станимир Стоилов.

Наистина е така, падна ни се един от най-трудните съперници – преди самия жребий единственото нещо, което желаехме, беше да бъдем домакини. Докато не свърши мача, нищо не е решено, ще направим всичко възможно, за да продължим в следващия кръг. Има страшно много, има да направим една подготовка, ще видим кой в каква форма е, рано е да говорим за този мач. Със сигурност, прекарах едни доста хубави години там и мачът ще е по-специален. Труден мач срещу един наистина много добър. Не мисля, че отиваме като обречени, ще направим всичко възможно, за да вземем точка или победа“, сподели наставникът на Локо Пд Александър Тунчев.

Жребий като жребий. Локомотив е сериозен отбор, има една стабилност последните години, така че както срещу всеки съперник за Купата, се подхожда сериозно. Ние играем на всички фронтове, защото сме ЦСКА, мисля, че имаме сили и това да го направим. Ще го мислим този мач пролетта“, бе краткият коментар на треньора на действащия носител на трофея Стойчо Младенов.

Нормален, нямахме някакви предварителни очаквания. Жребият е нормален, приемам го добре, имаме равни шансове, има доста време до тогава“, заяви наставникът на Берое Петър Колев.

На мен ми се искаше да ни се падне отбор от първото ниво. Неприятно е, че ще пътуваме, но нямаме друга алтернатива освен победата. Тези мачове можем да даваме допълнително време на футболистите, които по-рядко използваме. Неслучайно са получили шанс да играят за първия отбор, те се представиха на ниво и оправдаха очакванията“, каза треньорът на Лудогорец Станислав Генчев.

Пълен жребий за 1/4-финалите за Купата:

Септември София – Левски

Левски Крумовград/Монтана – Лудогорец

Славия – Берое

ЦСКА – Локомотив Пд. /БГНЕС