ЦСКА надделя над Левски с голове през първото полувреме

Тимът на ЦСКА-София се наложи над Левски с 2:0 в столичното дерби от 26-и кръг на Първа лига. "Армейците" отбелязаха и двата си гола през първото полувреме.

Мачът се игра на Националния стадион "Васил Левски" пред 4 000 зрители.

Мартин Петков можеше да даде преднина на „сините“ още в третата минута, но ударът му от пряк свободен удар се отклони от напречната греда и излезе в аут.

ЦСКА обаче не направи пропуск в 14-ата минута, когато Жул Кейта се възползва от чудесно центриране на Варела и с глава прониза мрежата на вратата, пазена от Звонимир Микулич. Гвинейското крило на „червените“ обаче принуден да напусне терена в 24-ата минута заради контузия и на негово място се появи Георги Йомов. Две минути по-късно Кайседо пропусна да удвои преднината на символичните гости, след като от близко разстояние стреля над противниковата врата. В 36-ата минута Микулич отрази удар на излезлия срещу него Йомов, а при добавката футболистът на ЦСКА с глава стреля покрай вратата. Минута по-късно обаче ЦСКА съумя да отбележи втори гол, автор на който стана Кайседо. През второто полувреме Левски опита да обърне развоя на срещата, но претърпя провал и записа четвърта поредна загуба в първенството.

Левски остава на девето място в подреждането с 28 точки, а ЦСКА на трето с 50. Тимът на "сините" бе воден от помощник-треньора Живко Миланов, след като Славиша Стоянович все още се възстановява след изкарания COVID-19. /БГНЕС