ЦСКА надви Ботев Враца за втора победа в първенството

ЦСКА победи Ботев Враца с 1:0 като гост в мач от 6-ия кръг на efbet Лига. Попаденията на стадион "Христо Ботев" в Северозападна България дойдоха в началото и в края на двубоя, като сериозна вина за тях носят футболистите на домакините.

Срещата на стадион „Христо Ботев“ започна с ранен гол на „червените“ в 5-ата минута. Спас Георгиев направи грешка след изпълнение на корнер и изведе на фланга Жираир Шагоян, който подаде на Дюкенс Назон. Централният нападател на ЦСКА вкара безпроблемно топката във вратата от близка дистанция.

В 13-ата минута домакините стигнаха до попадение на Браян Перена, но правино то бе отменено, поради засада. След половин час игра Назон отне кълбото от Луиз Фелипе и комбинира с Тобиас Хайнц. Новият капитан на ЦСКА стреля от границата на наказателното поле, но Федерико Бариос прояви страхотен рефлекс и изби.

След точно час игра червените вдигнаха оборотите и Хайнц комбинира с Назон, който стреля, но отново стражът на домакините Бариос изби, а при добавката Шопов стреля над вратата. Натискът на гостите продължи в търсене на второ попадение, но последваха нови пропуски на Санянг и Шопов.

В 79-ата минута Фаетон центрира отдясно към Хайнц, който стреля от воле, но вратарят на Ботев отново бе на висота и спаси. Малко след тази ситуация Станислав Шопов отстъпи мястото си на Лазар Туфегджич.

В 83-ата минута Тобиас Хайнц направи 2:0 за гостите от "Армията". Голяма грешка при разиграване в отбраната на Ботев позволи на Дюкенс Назон да напредне и да шутира опасно, но Федерико Бариос отново реагира отлично. Топката попадна у много активния Тобиас Хайнц, който не сгреши и намери мрежата - 2:0 за "червените" и радост за Нестор Ел Маестро край тъчлинията.

С успеха си във Враца ЦСКА записа първа победа след завръщането на старши треньора Нестор Ел Маестро в клуба и с актив от 8 точки "червените" се изкачиха до 7-ата позиция в подреждането.

Момчетата на Даниел Моралес остават на 13-о място с едва 3 точки. /БГНЕС

Категории: