ЦСКА надви Черно море за пета поредна победа като гост

ЦСКА записа пета поредна победа като гост, след като в мач от 18-ия кръг efbet Лига победи с 2:0 Черно море. Успехът на "червените" на стадион "Тича" във Варна дойде с голове след почивката. Жеферсон откри резултата в 64-ата минута, а в 75-ата току-що появилият се на терена Марселино Кареасо също вкара след кошмарна грешка на вратаря Георги Георгиев.

В добавеното време на мача Брадли Де Нойер на два пъти си изпусна нервите, заради което бе изгонен с два бързи жълти картона от Георги Гинчев.

Така ЦСКА постигна шести успех в последните си седем мача в първенството, като единствено Локомотив София не се даде на "армейците" в миналия кръг след 0:0 на стадион "Българска армия".

За първи път от началото на сезона пък Черно море допусна две поредни загуби в шампионата, след като преди седмица отстъпи с 0:1 от Славия в София. Въобще, в последните си седем двубоя, варненци имат само една победа, четири равенства и две загуби.

В класирането ЦСКА е лидер с 44 точки, на шест пункта пред шампиона Лудогорец, който заема второто място с 38 точки, но „орлите“ са с три мача по-малко от „армейците“. Черно море пък е шести с 29 точки.

Сега за двата отбора предстоят сблъсъци от 1/16-финалите за Купата на България. На 26 ноември "червените" гостуват на Гигант Съединение, докато варненци имат визита на Литекс ден по-късно. /БГНЕС