ЦСКА надви Левски след обрат на Националния стадион

Отборът на ЦСКА победи Левски с 2:1 в голямото дерби от деветия кръг на Първа лига, играно на Националния стадион "Васил Левски". Въпреки че бяха определяни за големи фаворити, "червените" трябваше да положат много усилия, за да стигнат до успеха, дошъл след пълен обрат.

В началото на двубоя "сините" бяха по-активни в предни позиции и още в 10-та минута добър изстрел по земя от границата на наказателното поле на Георги Миланов срещна гредата на вратата, пазена от Густаво Бусато. Постепенно възпитаниците на Стойчо Младенов поеха инициативата, но играчите на Левски се отбраняваха солидно и бяха опасни в атака. Това даде резултат в 28-та минута, когато Миланов преодоля Бусато със страхотен изстрел със задна ножица, след като Христос Шелис отклони топката с глава след центриране от корнер. По всичко изглеждаше, че тимът на Станимир Стоилов ще се оттегли на почивката с преднина, но в 44-та минута Греъм Кери изравни с отлично изпълнение с левия крак след асистенция на Брадли Мазику.

През второто полувреме "армейците" бяха по-настойчиви и дочакаха своя момент в 65-та минута, когато централният нападател Жорди Кайседо надбяга Шелис и останал очи в очи с Николай Михайлов хладнокръвно направи 2:1. "Сините" натиснаха в търсене на изравнителен гол, но можеха да получат трети гол на контраатака, ако Йоан Баи и Кайседо бяха по-съсредоточени. В крайна сметка ЦСКА опази своята преднина и стигна до ценен успех срещу големия си съперник.

По този начин ЦСКА записа пета победа в шест мача от началото на сезона и се изкачи до трето място в класирането с 16 точки, две по-малко от лидера Ботев Пловдив, който обаче е изиграл три мача повече. За Левски това бе пето поражение през кампанията, а тимът заема 11-та позиция в подреждането с актив от осем точки. От своя страна Стоилов продължава да търси първата си победа в първенството след завръщането си на "Герена" след двете равенства с Локомотив Пловдив и ЦСКА 1948 и победата над Марек за Купата на България. /БГНЕС