ЦСКА направи зрелищно равенство с казахстанци в последната си контрола в Турция

ЦСКА и Шахтьор Караганди направиха зрелищно реми и завършиха 3:3 в последна контролна среща за „армейците“ на турска земя, играна на първи терен на TSS Pitch в курорта Белек. Точни за момчетата на старши треньора Саша Илич бяха Дюкенс Назон (62'), Джонатан Линдсет (71') и Дауда Бамба (90').

През първото полувреме играта бе сравнително равностойна, като чистите голови положения почти липсваха. В 5-та минута Туткишев центрира от корнер в наказателното поле на „червените“, където Букорац стреля с глава, но бразилският вратар Густаво Бусато показа класа и спаси. „Армейците“ се опитаха да задържат владението на топката, но така и не успяваха да стигнат до нещо по-опасно пред противниковия страж. Така се стигна до 37-та минута, когато Максим Галкин отправи много силен и точен удар от дъгата на наказателното поле към долния десен ъгъл на Бусато и Шахтьор поведе с 1:0. При този резултат двата състава се оттеглиха на почивка.

Дауда Бамба реализира изравнителния гол за "червените" в 90-та минута.

През втората част момчетата на Саша Илич излязоха пределно мобилизирани да променят развитието на двубоя и в 57-та минута. Джонатан Линдсет пусна много добър извеждащ пас към Дюкенс Назон, който излезе сам срещу Игор Цуприков и стреля, но вратарят плонжира и успя да спаси. Натискът продължи и след точно час игра се стигна до дузпа в полза на ЦСКА. Брадли де Нойер проби по левия фланг, след което подаде към Дюкенс Назон, а той продължи към Маурисио Гарсес. Бразилецът подаде към Тибо Вион, който стреля, но Цуприков спаси, а при удара французинът бе фаулиран в наказателното поле на Шахтьор и съдията посочи бялата точка. Зад топката застана Дюкенс Назон, който стреля в средата на вратата и се разписа за 1:1. В 70-та минута Тобиас Хайнц получи топката в наказателното поле на Шахтьор, финтира защитник и излезе сам срещу Цуприков, но вратарят на казахстанския отбор успя да спаси удара му. Минута по-късно Амос Юга подаде към Брадли де Нойер, който центрира в наказателното поле на Шахтьор, където Дюкенс Назон бе изпуснат и стреля отблизо, но топката срещна левия страничен стълб на вратата на Цуприков.

Само няколко секунди по-късно „армейците“ осъществиха пълен обрат в двубоя, след като Джонатан Линдсет получи отличен пас от сънародника си Тобиас Хайнц, навлезе в наказателното поле на Шахтьор и с хубав удар под плонжа на Цуприков вкара топката във вратата му за 2:1. Тибо Вион бе изгонен за втори жълт картон в мача в 74-та минута. Французинът побърза да изпълни един пряк свободен удар в полза на „червените“, но това се случи без разрешението на рефера. Заради това съдията реши да покаже втори жълт картон на Вион, а ЦСКА остана с човек по-малко на терена. На негово място се появи Дауда Бамба и „армейците“ останаха с 11 души на игрището. Десет минути преди края на срещата казахстанците организираха добра атака отдясно, при която топката бе извадена към Муртазаев, а той нямаше проблем да се разпише за 2:2. В 84-та Амос Юга засече злощастно топката в собствената си врата след силно центриране от левия фланг и Шахтьор Караганди отново излезе напред в резултата с гол преднина.

До края на двубоя „червените“ отново започнаха да атакуват и успяха да изравнят резултата в последната 90-та минута, когато Тобиас Хайнц пресече едно подаване, след което пусна към Дауда Бамба в наказателното поле на Шахтьор, където нападателят финтира защитник и вкара топката във вратата на Цуприков за крайното 3:3.

Това бе последна контролна среща на ЦСКА по време на лагера в Турция. Утре вечер отборът ще кацне на летище Пловдив в 20:30 часа, след което момчетата на Саша Илич ще получат три дни почивка, а в края на седмицата ще изиграят още един приятелски мач срещу Пирин Благоевград. /БГНЕС