ЦСКА не можа да победи Ботев Пд след серия от скандали на "Армията"

ЦСКА не успя да победи Ботев Пд. Двубоят на ст. "Българска армия" завърши 0:0. На два път гредите спасиха гостите от попадение, веднъж страничният стълб помогна и на вратаря на "червените" Димитър Евтимов. Така в пет от шестте си мача под ръководството на Алън Пардю домакините не успяха да отбележат гол. Пловдивчани пък си гарантираха четвъртото място и участие в баража за Лигата на конференциите.

Серия от скандали предшестваха мача. По обед стана ясно, че една футболните врати на официалния терен е унищожена. Гредата беше смачкана и изкривена до неузнаваемост и се наложи подмяната й. Не е ясно кога точно се е случил вандалския акт. Именно заради опасения от подобни изстъпления след загубата от Левски на финала за Купата от ЦСКА поискаха тройно повече полиция от обикновено на стадиона. Страховете на ръководството се сбъднаха. Разгневена група фенове атакува футболистите с банани и бутилки от минерална вода при пристигането им на стадиона. Автобусът не мина по обичайния си маршрут - по алеята пред централната трибуна. Играчите бяха стоварени откъм сектор "Б". Част от тях успяха да се шмугнат въпреки канонадата, останалите бяха спрени от полицията, за да не пострадат. Униформените оформиха кордон, но и той не спря запалянковците, които продължиха да мятат всевъзможни предмети. Накрая бе решено футболистите да влязат през входа за гостуващата агитка и оттам прибрани в съблекалнята.

Феновете продължиха да скандират „Вън от ЦСКА!“ по адрес на играчите. Обиди отнесе и собственикът Гриша Ганчев.

Заради начина, по който бяха посрещнати, пък трима от чужденците отказаха да играят в мача. Йоан Баи и Брадли Мазику, чийто договор с клуба изтича, въобще не попаднаха в групата за двубоя. Вратарят Густаво Бусато също не пожела да се появи на терена. Той все пак седна сред резервите, които са само шест.

Титуляр започна Георги Йомов само три дни, след като семейството му бе замесено в престрелка на бензиностанция.

Именно националът можеше на два пъти да се разпише още в началните 180 секунди на двубоя. В първия случай той получи подаване от Федерико Варела, но стреля неточно, а в третата минута от чиста позиция учели напречната греда. В 22-ата минута мощен шут на Кайседо също не намери целта. В 29-ата гостите отговориха с контраатака, която завърши с удар на Неделев и спасяване на Евтимов. Марлко преди края на първата част Карло Мухар изведе Жорди Кайседо. Еквадорецът си нагласи топката и стреля с десния крак, но Ханкич изби с една ръка.

След час игра гредата за втори път в мача попречи на домакините да поведат в резултата. Гарсен засече с глава центриране от корнер и прати топката в сглобката на горния ляв ъгъл. В 81-ата минута опасен удар на Турицов излезе в аут. Шест по-късно Току уцели дясната греда след самостоятелен пробив и удар с левия крак. В ответната атака ЦСКА имаше нова златна възможност, при която Маурисио Гарсес получи топката на 5-6 метра от вратата на Ботев, но Ханкич направи страхотно спасяване, а бе отсъдена и засада.

Това бе и последното опасно положение в мача на стадион "Българска армия". В последния кръг от шампионата ЦСКА ще гостува на Черно море на 22 май от 20:30 часа, а по същото време Ботев Пловдив посреща Славия. /БГНЕС