ЦСКА не вкара и в Норвегия и отстъпи на Бодьо/Глимт

ЦСКА загуби гостуването си на Бодьо/Глимт с 0:2 в мач от предпоследния кръг на група С в Лигата на конференциите.

Домакините стартираха вихрено и още до 10-та минута имаха няколко добри ситуации пред вратата на Густаво Бусато, който трябваше да се намесва на два пъти. Логичното се случи в 25-та минута, когато Амал Пелегрино намери с меко центриране в наказателното поле Сондре Брунстад Фет, който преодоля Бусато за 1:0. До края на полувремето картината не се промени и възпитаниците на Шетил Кнутсен продължиха да атакуват, но без резултат.

ЦСКА е последен в група С с една точка от пет мача.

След паузата ЦСКА заигра по-активно и последователно Жорди Кайседо и Томас Лам имаха добри ситуации да възстановят паритета. Армейците продължиха да бъдат по-дейни, като отново Кайседо получи добра възможност да се разпише, но не успя да оползотвори хубаво центриране на Георги Йомов от дясно. Бодьо рядко поглеждаше към вратата на „червените“, но се добра до втори гол дело на Ерик Ботеим в 85-та минута след асистенция на Ола Солбакен. До края на мача ЦСКА не успя да стигне до почетен гол и така отново записа мач без отбелязан гол и трета поредна загуба след двете предишни от украинския Зоря.

„Червените“ не отбелязаха попадение в четвърти последователен двубой в груповата фаза, след като не съумяха да вкарат на Бодьо и в първата среща между двата състава, завършила при нулево равенство в София. Тимът на Стойчо Младенов е последен в групата с едва една точка. Бодьо остава първи с 11 точки, една повече от втория Рома, който разби Зоря с 4:0 на „Олимпико“. Точни за „вълците“ бяха Карлес Перес, Николо Дзаниоло и на два пъти Тами Ейбрахам, като Жордан Верету пропусна дузпа.

В последния кръг от групата Жозе Моуриньо и компания гостуват на ЦСКА на Националния стадион „Васил Левски“ на 9 декември от 19:45 часа българско време, а Бодьо пътува до Запорожие за визита на Зоря. /БГНЕС