ЦСКА нокаутира ЦСКА 1948 с шедьовър на Де Нойер

ЦСКА победи с 2:1 ЦСКА 1948 след обрат в дербито от осмия кръг на Първа лига. Ангел Бастунов откри резултата, но домакините извоюваха успеха с попадение на Иван Турицов от дузпа и шедьовър на Брадли де Нойер.

Любо Пенев и Стойчо Младенов бяха заклеймени като предетели от публиката на "Българска армия"- там, където двамата до скоро бяха боготворени. Първи го отнесе треньорът. Още при появата му на пистата трибуните избухнаха и феновете започнаха да го обиждат. След това дойде ред и на Младенов. Пристигането на част от ръководството на гостите допълнително нажежи атмосферата. Запалянковците започнаха да хвърлят предмети по шефовете на ЦСКА 1948, които седнаха във VIP ложата в Сектор „А“. Сред потърпевшите бяха Радослав Здравков, изпълнителния директор Добрин Гьонов и Валентин Илиев. Тримата бяха замеряни с монети, фалшиви банкноти, бутилки с вода и семки. Изпълнителният директор на домакините Филип Филипов и легендата Джони Велинов се опитаха да успокоят привържениците. Намесиха се стюардите и полицията, които не позволиха на фенове на ЦСКА да влязат във ВИП ложата. Ръководството на ЦСКА 1948 в крайна сметка беше помолено да напусне, за да не се стига до още ексцесии.

На терена гостите можеха първи да ударят. Георги Русев прехвърли Густаво Бусато и изпрати топката на пътя на Ангел Бастунов. Нападателят не успя да я засече със шпагат и да я вкара в празната врата, като вместо това я изпрати в гредата.

След почивката гостите поведоха в резултата. Ангел Бастунов засече центриране на резервата Радослав Кирилов отдясно за 1:0. В 76-ата минута домакините получиха дузпа. Юрген Матей засече с глава центриране от корнер, но ударът му попадна в ръката на Елитон. Иван Турицов изравни от дузпа. Това е второто му шампионатно попадение, като първото отново дойде от дузпа срещу Берое.

В следващата атака Дауда Бамба бе изведен сам срещу вратаря в наказателното поле, но нападателят стреля в напречната греда.

В 87-ата минута шедьовър на Брадли де Нойер сложи точка на спора. Нидерландецът стреля от над 30 метра, топката се отби в напречната греда преди да се оплете в мрежата зад Даниел Наумов. С това попадение той откри головата си сметка за клуба. В последната минута на редовното време Елитон получи втори жълт картон и бе изгонен. В опит да поднови играта бранителят избута едно от децата, които подаваше топките до тъчлинията.

ЦСКА 1948 остава на върха в класирането със 17 точки, въпреки че записа първото си поражение за сезона. ЦСКА има точка по-малко и заема третата позиция в подреждането. /БГНЕС